Povestea mea

Exista o solutie si pentru mine... doar trebuie sa o gasesc!

Salutare!

Numele meu este Natalia Ciocoi si vreau sa-ti spun: bine ai venit pe Sanatate Celulara!

Sunt mai multi ani si mai multe etape din viata mea care m-au adus pana la momentul deschiderii acestui site.

Moment, cand insusi numele site-ului „Sanatate Celulara”, pentru mine, sunt mai mult decat niste cuvinte ce suna bine. Sunt o intreaga experienta traita si, ca rezultat, o constientizare si intelegere a anumitor lucruri fundamentale ce tin de sanatatea noastra.

despre-mine

A fost un drum lung, care a inceput cu peste 20 de ani in urma, cu internare in spital, la 14 ani cu diagnostic de poliartrita. Acum stiu sa explic fiecare etapa ce a dus la acel diagnostic, dar atunci… habar nu aveam. Partea trista e ca nici medicii nu au stiut sa ne explice, mie si parintilor, care ar fi cauza.

Cura de o luna cu antibiotice – si aici trebuie sa recunosc avantajul descoperii antibioticelor – a scos procesele inflamatorii, care deja se extindeau si in alte zone decat articulatiile. Aparent lucrurile sau imbunatatit si mi-am continuat viata, in ritmul meu.

Peste cativa ani insa, fiind deja la facultate (am absolvit facultatea de fizica cu specializarea in fizica medicala), prin anul 3, m-am „trezit” cu o iritatie pe fata. Uneori era mai bine, uneori se agrava. Cremele de la medic isi faceau efectul pe moment, iar de la o vreme nici ele nu mai ajutau.

Lucrurile au luat o intorsatura mai serioasa, imediat dupa absolvire, cand acea iritatie a inceput brusc sa se extinda. Iar in perioadele de acutizare devenea toata fata si unele zone de pe corp o eruptie, urmata de roseata, inflamatie si mancarimi insuportabile.

Diagnosticul pus de medici: exema alergica. Au urmat vizitele catre medici de specialitate, analize, teste la alergeni (care spre uimirea mea au fost negative). Intr-un final mi s-a spus ca nu se stie cauza si ca unica solutie ar fi sa iau pastile pe tot restul vietii pentru a mentine situatia sub control.

Aveam 22 de ani si nu imi doream sa folosesc medicamente toata viata. Eu imi doream sa nu mai am problema aia de sanatate, imi doream sa fiu sanatoasa!
Ceva sau Cineva in interiorul meu imi spunea ca trebuie sa existe o solutie si pentru mine, doar trebuie sa o gasesc.

Pentru ca medicina clasica nu mi-a dat o solutie satisfacatoare, am schimbat directia de cautare catre medicina naturista, mai exact: calea naturista.

Si pentru ca nenea Google nu exista inca pe atunci, ma agatam de orice informatie legata de metodele naturale.

Primele rezultate vizibile le-am obtinut dupa o cura serioasa de detox cu programul de detox de la compania Coral Club (mereu voi ramane recunoascatoare persoanelor ce m-au introdus in lumea produsele, dar cel mai important in Conceptul de Sanatate promovat de aceasta companie).

Rezultatele obtinute + informatiile alflate de la ei, mi-au confirmat ca directia catre „naturist” este cea corecta pentru mine.

Dupa cursurile de nutritionist (diploma de technician nutritionist), lucrurile au inceput sa devina tot mai clare si sa capete tot mai mult contur incat sa reusesc sa scap de acea exema alergica despre care mi s-a spus ca, nu se poate vindeca.

De atunci au urmat peste 8 ani de lucru in domeniul restabilirii si mentinerii sanatatii prin abordare celulara folosind alimentatia si naturopatia. Si vreau sa-ti spun ca fiecare an de experienta si fiecare persoana cu care am lucrat m-au ajutat sa inteleg cateva lucruri fundamentale legate de sanatatea noastra:

  1. Sanatatea noastra este doar in mainile noastre
  2. Sanatatea corpului incepe de la sanatatea celulei
  3. Alimentatia adecvata si plantele iti pot aduce vindecare, daca inveti sa le folosesti cu intelepciune.

Interesant este faptul ca aceste 3 lucruri nu sunt rezultatul descoperirilor medicinei moderne, ci doar a confirmat aceste principii, venind cu studii si dovezi facute cu ajutorul echipamentului si tehnologiei moderne.

Ele, in fapt, sunt adevaruri traite de stramosii nostri de mii de ani! Dar noi, luati de valul modernismului, de la inceput… constient le-am dat uitarii, iar peste cateva generatii, ne-am trezit ca nici nu le mai cunoastem. Deaceea, acest site, grupul pe FB cu aceelasi nume si alte proiecte ce urmeaza, au fost create si sunt dedicate pentru:

  • A te ajuta… daca cauti vindecare pentru corpul tau si doresti sa o faci prin calea alimentatiei si a naturii in general;
  • A te informa…cum corect sa mergi pe aceasta cale pentru a ajunge la rezultatul dorit;
  • A educa o generatie care sa inteleaga de mici ca: sanatatea este acel fundament pe care se tine totul in aceasta viata; si sa stie cum sa o restabileasca si, cel mai important, cum sa o pastreze pe parcursul intregii vieti.

Daca te regasesti in cel putin una din ideile de mai sus, sper mult ca informatiile expuse aici sa reprezinte acei primii pasi in a intelege care este directia/calea ta catre vindecare; iar materialele pregatite sa fie un ghid practic care sa te ajute sa mergi in directia aleasa pana la obtinerea rezultatului dorit.

Iar dupa obtinerea rezultatului dorit, sper sa intelegi ca:

  1. Sanatatea este in mainile tale;
  2. Sanatatea corpului incepe de la sanatatea celulei;
  3. Alimentatia este cheita magica catre sanatatea ta.

Bine ai venit in lumea „Sanatate Celulara”!!!